Mam dwie polisy OC - co teraz zrobic?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
- Finansolog
-
- Podziękował : 0 razy
Re: Mam dwie polisy OC - co teraz zrobic?
majster napisał(a):To ja mam ciekawy temat i nie wiem jak go załatwić:
1. W jednej firmie przez telefon zawarłem polisę oc i dotychczas jej nie zapłaciłem.
2. W drugiej firmie zawarłem polisę oc (była korzystniejsza) i ją opłaciłem.
3. jednocześnie dzień przed upływem dotychczasowej polisy oc wysłałem e-mail do pierwszej firmy że rezygnuję z wysłanej przez nich potwierdzeń polisy (oczywiście nieważnej bez opłaty)
4. Dowiedziałem się że rezygnacja jest nieważna bez mojego podpisu (po 3 dnach bez dostępu do GSM i netu).
5. Nie chcę rezygnować z usług ubezpieczalni nr 2.
Co robić?
Pozdrawiam
W tej sytuacji jak najszybciej dzwonisz do firmy z którą zawierałeś OC przez telefon i informujesz, że rezygnujesz z ubezpieczenia (odstępujesz od umowy sprzedaży przez telefon), stare ubezpieczenie zostało automatycznie odnowione i możesz je wypowiedzieć skoro wykupiłeś i opłaciłeś nową polisę (wzory wypowiedzenia umowy i procedury znajdziesz na stronie w moim podpisie), ale za każdy dzień automatycznie odnowionej polisy musisz zapłacić odpowiednią część składki. Daj znać czy udało Ci się zrezygnować z telefonicznej polisy.
- Doradca reklama
Podpowiadam
- SlawekGdynia
- Podziękował : 0 razy
Re: Mam dwie polisy OC - co teraz zrobic?
Witajcie.
Czas nagli więc zaczynam moją przygodę tutaj.
Otóż kupiłem policę OC/AC/NNW/Assitance w PZU w Oddziale, za 4900, a dzień później dzwoni do mnie Aviva i proponując te same (albo lepsze) warunki woła za to 3300zł. Obecnie mam w Link4, do 14go Maja.
Chciałem odstąpić od umowy ubezpieczenia z PZU, ale mówią mi że nie mogę bo to nie podpisuje się pod art 28a Ustawy (nie jest to kontynuacja) - czyli de facto jestem zmuszony zostać z nimi i odkręcić Avivę.
Nie podoba mi się to bo różnica w cenie jest spora, a fakt że podpisałem z PZU polisę zaistniał, bo oni nie zaktualizowali prawidłowo mojej historii w UFG i większość towarzystw nie widziała prawidłowo ilości lat do zniżek.
Myślę jak się podeprzeć i co zrobić żeby odkręcić polisę z PZU.
Planuję złożyć reklamację i podeprzeć się tym że to z ich winy (luki w historii w UFG) nie mogłem dokonać kalkulacji w innych towarzystwach i zdecydowałem się na polisę z PZU.
Macie może jakieś pomysły?
Czas nagli więc zaczynam moją przygodę tutaj.
Otóż kupiłem policę OC/AC/NNW/Assitance w PZU w Oddziale, za 4900, a dzień później dzwoni do mnie Aviva i proponując te same (albo lepsze) warunki woła za to 3300zł. Obecnie mam w Link4, do 14go Maja.
Chciałem odstąpić od umowy ubezpieczenia z PZU, ale mówią mi że nie mogę bo to nie podpisuje się pod art 28a Ustawy (nie jest to kontynuacja) - czyli de facto jestem zmuszony zostać z nimi i odkręcić Avivę.
Nie podoba mi się to bo różnica w cenie jest spora, a fakt że podpisałem z PZU polisę zaistniał, bo oni nie zaktualizowali prawidłowo mojej historii w UFG i większość towarzystw nie widziała prawidłowo ilości lat do zniżek.
Myślę jak się podeprzeć i co zrobić żeby odkręcić polisę z PZU.
Planuję złożyć reklamację i podeprzeć się tym że to z ich winy (luki w historii w UFG) nie mogłem dokonać kalkulacji w innych towarzystwach i zdecydowałem się na polisę z PZU.
Macie może jakieś pomysły?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-