ODMOWA PZU
• Strona 1 z 1
- PatriciaKate
- Podziękował : 0 razy
ODMOWA PZU
Witam,
Dwa dni temu złożyłam wniosek w PZU (ubezpieczenie grupowe) za operację resekcja/osteotomia kod 78.245. Wczoraj poprosili o skan z wyników histopatologicznych. Dziś rano natomiast przyszła odmowa z uzasadnieniem:
" Przedstawiona dokumentacja medyczna wykazała, że przeprowadzona u Pani operacja chirurgiczna nie znajduje się w Wykazie
Operacji Chirurgicznych, za które PZU Życie SA ponosi odpowiedzialność. W związku z powyższym nie ma podstaw do wypłaty
świadczenia."
Natomiast sprawdzając wykaz: znajduje się resekcja kości klasa IV, wycięcie zmiany kości klasa V.
Więc jak to jest? Skąd ta odmowa?
Planuje od razu się odwołać. Jednak jak najrozsądniej? Jakie najlepiej argumenty?
Z góry dziękuje za odpowiedź,
Pozdrawiam
Dwa dni temu złożyłam wniosek w PZU (ubezpieczenie grupowe) za operację resekcja/osteotomia kod 78.245. Wczoraj poprosili o skan z wyników histopatologicznych. Dziś rano natomiast przyszła odmowa z uzasadnieniem:
" Przedstawiona dokumentacja medyczna wykazała, że przeprowadzona u Pani operacja chirurgiczna nie znajduje się w Wykazie
Operacji Chirurgicznych, za które PZU Życie SA ponosi odpowiedzialność. W związku z powyższym nie ma podstaw do wypłaty
świadczenia."
Natomiast sprawdzając wykaz: znajduje się resekcja kości klasa IV, wycięcie zmiany kości klasa V.
Więc jak to jest? Skąd ta odmowa?
Planuje od razu się odwołać. Jednak jak najrozsądniej? Jakie najlepiej argumenty?
Z góry dziękuje za odpowiedź,
Pozdrawiam
- EkspertPZU
-
- Podziękował : 0 razy
Re: ODMOWA PZU
@PatriciaKate, jeśli uważasz, że decyzja w Twojej sprawie została podjęta w sposób nieprawidłowy, możesz się od niej odwołać. W odwołaniu, które możesz przesłać na adres kontakt@pzu.pl, powinnaś opisać, dlaczego nie zgadzasz się z decyzją. Możesz przesłać mam dodatkową dokumentację, która pozwoli naszym pracownikom udzielić Ci odpowiedzi. Nasze stanowisko zostanie do Ciebie przesłane w ciągu 30 dni.
- teresa81
- Podziękował : 1 razy
Re: ODMOWA PZU
A w razie dalszych problemów z uzyskaniem odszkodowania proszę dzwonić pod numer 12 307 01 03. Prowadzą sprawy z całej Polski. Ja korzystałam dwukrotnie i zawsze pomogli w odwołaniu od niesłusznej decyzji ubezpieczyciela.
• Strona 1 z 1