Zarejestruj

Jak ubezpieczyć pożyczkę?

Forum o ubezpieczeniach dla firm i przedsiębiorstw. Ubezpieczenia, mienia, techniczne, odpowiedzialności cywilnej itd. na powstanie szkód spowodowanych zdarzeniami losowymi, które mogą narazić firmę na straty i utratę płynności.
Początkujący
Podziękował : 0 razy

Jak ubezpieczyć pożyczkę?

Postprzez mojra » Śr mar 09, 2016 2:46 pm

Chciałbym starać się o pożyczkę prywatną dla mojej firmy na CapitalClub (można tam znaleźć inwestorów). Moje pytanie dotyczy tego czy można jakoś ubezpieczyć się na wypadek bankructwa, by inwestorzy otrzymali wtedy bezproblemowo środki, których mi użyczyli? Póki co moja firma ma się dobrze i nic takiego jej nie grozi, ale jestem osobą, która stara się przemyśleć każde, nawet najmniejsze ryzyko i być fair wobec osób, względem których mam jakieś zobowiązania. Bardzo proszę o udzielenie informacji, będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Doradca reklama

Podpowiadam

Doradca
Podziękował : 2 razy

Re: Jak ubezpieczyć pożyczkę?

Postprzez Ubea » Pt mar 11, 2016 9:48 am

Możesz ubezpieczyć spłatę pożyczki albo wykupić ubezpieczenie na wypadek bankructwa. W tym drugim przypadku kluczowe znaczenie ma limit kredytu kupieckiego (działa na takiej zasadzie jak suma ubezpieczenia czy suma gwarancyjna w przypadku innych polis). Jest on ustalany indywidualnie dla każdego wnioskodawcy i od niego zależy do jakiej wysokości należności towarzystwo będzie odpowiadało.
Takie ubezpieczenie znajdziemy także w ofercie ubezpieczycieli uniwersalnych, np. Ergo Hestii, której ubezpieczenia znajdziesz także w naszej porównywarce.

Pozdrawiam,
Katarzyna
Ubea.pl

Początkujący
Podziękował : 0 razy

Postprzez mojra » Śr mar 16, 2016 12:34 pm

Dziękuję bardzo za odpowiedź. W takim razie, gdybym załóżmy chciał wziąć pożyczkę na 50 tys. to czy takie ubezpieczenie mogłoby mi zostać przyznane? Czy to już zbyt duża kwota?

Doradca
Podziękował : 2 razy

Postprzez Ubea » Pt mar 18, 2016 10:53 am

Ubezpieczający zgłasza swoich dłużników, a Ubezpieczyciel ustala indywidualnie w umowie ubezpieczenia limit kredytowy dla każdego dłużnika.

Pozdrawiam,
Katarzyna
ubea.pl

Powrót do Ubezpieczenia dla firm