Zarejestruj

Jakie ubezpieczenie dla firmy?? - Festyny, Eventy

Forum o ubezpieczeniach dla firm i przedsiębiorstw. Ubezpieczenia, mienia, techniczne, odpowiedzialności cywilnej itd. na powstanie szkód spowodowanych zdarzeniami losowymi, które mogą narazić firmę na straty i utratę płynności.
Początkujący
Podziękował : 0 razy

Jakie ubezpieczenie dla firmy?? - Festyny, Eventy

Postprzez StarX » Cz cze 20, 2013 12:15 pm

Witam, jakie polecicie mi ubezpieczenie dla takiego rodzaju firmy ??
Chciałby rozpocząć działalność w zakresie organizacji festynów dla dzieci, turniejów sportowych itp.
Jakie odszkodowanie i gdzie?? Jaki może być koszt?

Doradca reklama

Podpowiadam

Zasłużony

Re: Jakie ubezpieczenie dla firmy?? - Festyny, Eventy

Postprzez GWARANT » Pn cze 24, 2013 1:37 pm

Myślę, że powinieneś mieć OC w razie wyrządzonych szkód oraz NNW w razie wypadku.

Początkujący

Postprzez Okapiska » Śr cze 26, 2013 6:57 pm

Ja raczej byłbym za tym, żeby dogadać się na jakieś bardzo indywidualne warunki z przedstawicielem danej firmy ubezpieczeniowej, bo tak naprawdę nie wiesz co może Cię spotkać.

Początkujący

Postprzez kolorowykot » Pn gru 01, 2014 1:17 pm

Koszt z pewnością jest uzależniony od tego jakiej wielkości i jakiego rodzaju są to festyny i eventy, co się na nich dzieje itd. Dużo czynników wpłynie na cenę ubezpieczenia dla Twojej firmy.

Mój znajomy prowadzi podobną działalność i z tego co wiem to jest ubezpieczony w PZU. Ale nie wiem jaką składkę płaci. Chyba korzystną, skoro już od lat jest z PZU :)

Początkujący

Postprzez Sake » Cz lip 02, 2015 12:13 pm

Z tego co wiem takie ubezpieczenie nie jest obowiązkowe jednak warto ubezpieczać firmy. Nie wiem jakie mogłabym Ci polecić aby Tobie odpowiadało, ale o ubezpieczeniach na firmę możesz poczytać tutaj http://blog.tueuropa.pl/2163-ubezpieczenia-dla-przedsiebiorcow-jak-chronic-wlasna-firme Myślę, że może znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie na tym blogu

Początkujący
Podziękował : 2 razy

Postprzez wwiolinka » Pt paź 02, 2015 7:33 am

Firmę ubezpieczamy na poziomie adekwatnym do przyszłych żądań rodziny lub osób poszkodowanych.
Jeśli OC z tytułu prowadzenia tejże działalności będzie na poziomie 50000 zł, a szkód dozna 5 osób, każda wniesie o odszkodowanie/ zadośćuczynienie po 50.000 ,00 zł...
sumy ubezpieczenia wystarczy na 1 wypłatę.
4* 50.000,00 właściciel firmy pokryje z własnych środków. (prędzej czy później)

dodatkowo wyłączenia- należy dokładnie je przeanalizować, aby ustrzec się błędów przy zawieraniu polisy.

Początkujący

Postprzez martnalawok » Śr paź 14, 2015 7:08 pm

powiedzcie co robic z firma SEO? bo tam czesto sa niepowodzenia w spadkach pozycji? ubezpieczyc sie da od tego?

Moderator Lokalny

Postprzez Finansolog » Śr lis 04, 2015 11:10 pm

martnalawok napisał(a):powiedzcie co robic z firma SEO? bo tam czesto sa niepowodzenia w spadkach pozycji? ubezpieczyc sie da od tego?

Hoho! :D Ubezpieczyciele zbankrutowaliby gdyby sprzedawali ubezpieczenia od utraty pozycji w Google :) Nie ma takiej możliwości, a poza tym większość firm SEO zaznacza w umowie, że nie ponoszą odpowiedzialności za utratę pozycji i spadek w rankingu/filtr etc :)

Początkujący

Postprzez AdamO » Cz lis 12, 2015 1:04 pm

Witaj,

Wszystko zależy czego oczekujesz i jaki rodzaj imprez będziesz prowadził. Czy te imprezy będą biletowane jaki typ imprez to będzie. Odsyłam najpierw do ustawy o imprezach masowych. Jeśli te imprezy będą podlegały pod tą ustawę to będziesz potrzebował ubezpieczenia organizatora imprez masowych, jeśli jednak nie to oczywiście w oparciu o PKD działalności gospodarczej i/lub realnie wykonywanej działalności wystarczy Ci OC firmy.
W przypadku polis imprez masowych najczęściej są one zawierane krótkoterminowo na określoną imprezę a składki bywają różne w zależności od charakteru imprezy aż po ilość uczestników.
W przypadku OC firmy koszt polisy w zależności od sumy ubezpieczenia oraz obrotu firmy na razie planowanego będzie się wahał od 200-1000 zł w skali roku.

Różnica w tych dwóch polisach najważniejsza polega na zakresie ochrony oraz na obowiązkowości tej polisy.

W przypadku jeśli ta odpowiedz jest dla Ciebie satysfakcjonująca, czekam na informację zwrotną w formie postu.

Pozdrawiam

Powrót do Ubezpieczenia dla firm