Zarejestruj

ODSZKODOWANIE-ZALANIE

Forum o ubezpieczeniach dla firm i przedsiębiorstw. Ubezpieczenia, mienia, techniczne, odpowiedzialności cywilnej itd. na powstanie szkód spowodowanych zdarzeniami losowymi, które mogą narazić firmę na straty i utratę płynności.
Początkujący
Podziękował : 0 razy

ODSZKODOWANIE-ZALANIE

Postprzez Joanna7 » Pn sty 05, 2015 10:44 am

Witam,

Mam sklep, który został zalany. Dostałam właśnie informację o odszkodowaniu. Ubezpieczyciel policzył kwotę 15 zł za przepakowanie zalanego towaru / za sztukę. Jest to dla mnie co najmniej dziwne, bo ściąganie oryginalnych pudełek do rzeczy, które sprzedaje wg mnie jest niemożliwe i nie sądzę żeby jakakolwiek hurtownia świadczyła takie usługi. Przepakowanie w jakiekolwiek inne pudła oczywiście nie ma sensu.

Może jakieś podpowiedzi jak poprowadzić tą sprawę?

Joanna

Doradca reklama

Podpowiadam

Początkujący

Re: ODSZKODOWANIE-ZALANIE

Postprzez REVENUS » Wt sty 06, 2015 3:22 pm

Wszystko zależy od tego jakie masz ubezpieczenia i w jakiej firmie, przyślij proszę zeskanowana polisę i treść decyzji, a jeśli możesz to te z protokół szkody w firmie Revenus specjalizujemy się w szkodach majątkowych zobaczymy co da się zrobić (bezpłatna analiza naszego radcy prawnego) i jezeli sie zdecydujesz powalczymy w twoim imieniu.

REVENUS
www revenus-odszkodowania.pl lub revenus.odszkodowania@gmail.com

Początkujący

Re: ODSZKODOWANIE-ZALANIE

Postprzez Komentator » Śr lut 18, 2015 9:57 pm

Normalnie byś musiała to wszystko zutylizować, bo w sumie całej wartości te produkty nie straciły (prawdopodobnie). Nie wiem czy jest możliwe sprzedawanie po obniżonej cenie, ale tak by wypadało (i bez opakowań).

Powrót do Ubezpieczenia dla firm