PZU odmowa Dewastacja lokalu
• Strona 1 z 1
- Bulma
- Podziękował : 0 razy
PZU odmowa Dewastacja lokalu
Witam, mam problem z PZU, mianowicie- 2 lata temu zawarłam z nimi polisę ubezpieczenie firmy-lokalu, polisa zawiera szeroki zakres, miedzy innymi składkę za ubezpieczenie od dewastacji lokalu (wybicie szyb to odrębna składka), z ubezpiecenia do tej pory nie korzystałam, 2 miesiące temu ktoś uszkodZil mi zewnętrzny szyld na budynku, pomazał czymś ostrym, może kamieniem, szyld był nowy wisiał od tygodnia, zadzwoniłam na infolinie i zglosilam sprawę, facet przez telefon uznał ze polisa obejmuje takie przypadki, zapytał czy wzywałam policję, nie wzywałam ponieważ nie uznałam tej szkody za tak wielka. Przyjął szkodę i tyle, bez informacji o konieczności zgłoszenia na policję. Komplet dokumentów zaniosłam do oddziału, tam rownież ani słowa o notatce policji. Po 2 miesiącach odmowa- brak zgłoszenia na policję oraz szkoda, której nie obejmuje polisa. Celowe działanie? Czy PZU ma swoją odrębna interpretacje dewastacji?
- Doradca reklama
Podpowiadam
- mfind
- Podziękował : 4 razy
Re: PZU odmowa Dewastacja lokalu
Przede wszystkim należy zacząć od przeczytania OWU i poszukania informacji o tym czy do wypłaty odszkodowania za dewastację jest niezbędne zawiadomienie policji o zdarzeniu. Jeśli w OWU nie ma takiego zapisu wówczas PZU nie ma żadnej podstawy do odmowy wypłaty. Jeśli natomiast jest niestety w celu uzyskania odszkodowania niezbędne jest przestrzeganie zasad wyszczególnionych w OWU.
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
- Bulma
- Podziękował : 0 razy
Rozumiem, ale czy na drodze całego postępowania, gdzie kontakt miałam z czterema pracownikami PZU ktoś nie powinien o tym wspomnieć, czy jeżeli jest to niezbędna procedura to czy w ogóle powinni przyjmować zgłoszenie?
- mfind
- Podziękował : 4 razy
W teorii powinien ktoś na to zwrócić uwagę, ale ostatecznie obowiązuje tylko to co jest zapisane w OWU ubezpieczenia, którą podpisał klient.
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
• Strona 1 z 1
Powrót do Ubezpieczenia dla firm
-