Zarejestruj

Najlepsze ubezpieczenie mieszkania

Forum o ubezpieczeniach nieruchomości: domów, mieszkań, domów w budowie, domków letniskowych, itd. Gdzie najtaniej ubezpieczymy nasz majątek? Jakie opcje ubezpieczenia najlepiej wybrać? Na co zwracać uwagę?
Początkujący
Podziękował : 0 razy

Najlepsze ubezpieczenie mieszkania

Postprzez monikabuz » Cz mar 07, 2013 10:35 am

Witajcie

Jestem nowa na forum i nie zdążyłam jeszcze wszystkiego przeczytać. Być może już ktoś pisał wcześniej o tym ale zależy mi na czasie dlatego też postanowiłam zapytać Was jakie jest najlepsze ubezpieczenie mieszkania.

Wyremontowaliśmy ostatnio całe mieszkanie i chcielibyśmy je z mężem ubezpieczyć od pożaru, nieszczęśliwych wypadków, od zalania, kradzieży.

Towarzystw ubezpieczeniowych jest strasznie dużo i ciężko tak skakać od strony do strony, żeby zapoznawać się każdą ofertą.

Proszę pomóżcie.

Doradca reklama

Podpowiadam

Początkujący

Re: Najlepsze ubezpieczenie mieszkania

Postprzez sylwiamarzec12 » Cz mar 07, 2013 11:30 am

Cześć

Sama kupowałam od nich ubezpieczenie i mogę Ci trochę o tym napisać.

Współpracują z wieloma Towarzystwami ubezpieczeniowymi i porównują ich oferty, tak że będziesz mogła wybrać najlepsze dla siebie.

Mają spoko formularz, bez jakichś papierków, formalności. Wszystko załatwiłam przez internet i na prawdę jestem zadowolona.

O tej porównywarce też czytałam na jakimś forum innym i postanowiłam, że spróbuję.

Bywalec forum

Postprzez Andrzejek12 » Cz mar 21, 2013 6:45 pm

Warta ma chyba bardzo korzystną ofertę, dlatego warto zapytać ;-)
Ubezpieczenie nieruchomości, gdzie najtaniej?

Początkujący

Postprzez Katalonia » So mar 23, 2013 12:54 pm

Ja też w najbliższych tygodniach zamierzam wykupić pelne ubezpieczenie nowego mieszkania, dlatego szperam i szukam jakichś opinii. Do tej pory polecano mi Allianz, z kolei moj ubezpieczyciel od auta również ma w ofercie mieszkaniowe.
Zastanawiam się tylko, czy lepiej wszystko miec ubezpieczone w jednej firmie, czy jednak rozdzielić to. No bo jak już się na jednym zawiodę to jeszcze będę miała inne na pocieszenie :)

Bywalec forum

Postprzez katczar » So mar 23, 2013 2:34 pm

Należy porównać zakresy ubezpieczeń i ewentualnie umowy dodatkowe, zniżka z tytułu kolejnego ubezpieczenia w danej firmie nie powinna być główną przyczyną wyboru ubezpieczenia.

Dobre ubezpieczenie mieszkania ma pzu zobacz opinie.

Początkujący

Postprzez sylwiamarzec12 » N mar 24, 2013 3:22 pm

Moim zdaniem najlepszą porównywarką ubezpieczeń jest I...l tak jak pisałam wcześniej w tym temacie mają jasny formularz i bez żadnego problemu można porównać ubezpieczenia wieli ubezpieczycieli.

Początkujący

Postprzez sylwiamarzec12 » N mar 24, 2013 3:24 pm

Cześć

Sama kupowałam od nich ubezpieczenie i mogę Ci trochę o tym napisać.

Współpracują z wieloma Towarzystwami ubezpieczeniowymi i porównują ich oferty, tak że będziesz mogła wybrać najlepsze dla siebie.

Mają spoko formularz, bez jakichś papierków, formalności. Wszystko załatwiłam przez internet i na prawdę jestem zadowolona.

O tej porównywarce też czytałam na jakimś forum innym i postanowiłam, że spróbuję.

Początkujący

Postprzez Macieja » Śr mar 27, 2013 8:37 am

Sory, ale do porównywarek nie jestem zbyt dobrze nastawiony. Z nimi jest tak, że ta co daje największą prowizję, leci na górę, a plusy i minusy do pokazania zawsze się znajdą :p

Początkujący

Postprzez palo100 » Śr mar 27, 2013 8:51 am

Witam.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, mogę zrobić symulację kosztów ubezpieczenia mieszkania lub domu. Symulację wykonuję pod konkretnego klienta i konkretne potrzeby.

Pozdrawiam!

Początkujący

Postprzez Kate » Śr mar 27, 2013 2:33 pm

Mnie interesują pakiety tzn.muszę wykupić OC i jeśli przy okazji mogłabym dostać zniżkę na ubezpieczenie mieszkania to byłoby idealnie. Macie jakieś sensowne propozycje? A co do przeliczania sobie samemu gdzie najtaniej, to chyba ma najbardziej przejrzysty kalkulator, przynajmniej dla mnie :)

Następna strona

Powrót do Ubezpieczenie mieszkania i domu