Gap Reiffeisen/PKO leasing
• Strona 1 z 1
- Diaconfrost
- Podziękował : 0 razy
Gap Reiffeisen/PKO leasing
Hey,
Czy ktos orientuje sie w temacie ubezpieczeń GAP ?
Mam leasing w byłym Reiffeisen aktualnie PKO leasing z wykupionym GAP Faktura. Co w przypadku kradzieży auta, czy różnica z wartości auta a ceny na fv zostanie mi wypłacona, bądź cokolwiek? Mam mazdę 6 i przeprowadzam sie do Waw gdzie są okrutnie kradzione, spłaciłem juz polowe auta i nie chciałbym zeby okazało sie przy kradzieży, ze nie dostane zwrotu ani złotówki a nie daj Boże miałbym jeszcze dopłacić cos....
Z gory dziękuje za odpowiedzi.
Czy ktos orientuje sie w temacie ubezpieczeń GAP ?
Mam leasing w byłym Reiffeisen aktualnie PKO leasing z wykupionym GAP Faktura. Co w przypadku kradzieży auta, czy różnica z wartości auta a ceny na fv zostanie mi wypłacona, bądź cokolwiek? Mam mazdę 6 i przeprowadzam sie do Waw gdzie są okrutnie kradzione, spłaciłem juz polowe auta i nie chciałbym zeby okazało sie przy kradzieży, ze nie dostane zwrotu ani złotówki a nie daj Boże miałbym jeszcze dopłacić cos....
Z gory dziękuje za odpowiedzi.
- Doradca reklama
Podpowiadam
- LighthouseKancelaria
Re: Gap Reiffeisen/PKO leasing
Z założenia GAP ma pełnić właśnie funkcję ochrony w takich przypadkach i aby chronił w pełnym zakresie powinien być wykupiony na ten sam okres co sama umowa leasingu. W praktyce towarzystwa ubezpieczeń odmiennie kształtują zapisy swoich polis GAP, jednak dobrze dobrana oferta zapewnia właśnie dopłatę z odszkodowania kwoty wynikającej z różnicy wartości pojazdu (utrata wartości) od chwili zakupu do dnia ewentualnej szkody/kradzieży.
- AWUBEZPIECZENIADG
Re: Gap Reiffeisen/PKO leasing
Witam. Taka jest właśnie zasada ubezpieczenia GAP, aby w razie zaistnienia takiej szkody kwota odszkodowania została wyrównana do wartości pojazdu.
• Strona 1 z 1
Powrót do Pozostałe ubezpieczenia samochodowe