Zarejestruj

Jednodniowe ubezpieczenie cudzego samochodu ?

Dyskusje na temat ubezpieczeń: Assistance i NNW (Następstw Nieszczęśliwszych Wypadków). Rady i pomoc w problemach.
Początkujący
Podziękował : 0 razy

Jednodniowe ubezpieczenie cudzego samochodu ?

Postprzez danielo165 » Pt mar 16, 2018 8:35 am

Witam forumowiczow, z gory przeprawszam za brak polskich znakow :)

Opisze sytuacje: chcialbym pozyczyc samochod kolegi na jeden/dwa dni na wyjazd za granice. Jego samochod jest zarejestrowany na jego firme a ja jestem osoba prywatna.

Z racji tego, ze jest to auto o sporej wartosci, chcialbym je ubezpieczyc na wypadek, gdy spowodowalbym przypadkowo jakas kolizje ze swojej winy. Czy orientujecie sie czy istnieje taka mozliwosc ? Jezeli tak, to czy macie namiary ?

Doradca reklama

Podpowiadam

Bywalec forum
Podziękował : 4 razy

Re: Jednodniowe ubezpieczenie cudzego samochodu ?

Postprzez versus » Pt mar 16, 2018 11:06 am

Dodatkowego ubezpieczenia na 1/2 dni nie kupisz, gdyż nie ma takich ofert na rynku a przynajmniej ja o nich nie słyszałem.

Jeżeli samochód Twojego znajomego ma ubezpieczenia AC, to ono będzie również działać w przypadku gdy Ty będziesz kierowcą. Chyba, że są specjalne postanowienia umowne, które wykluczają odpowiedzialność ubezpieczyciela w przypadku gdy szkodę spowoduje kierowca nie wymieniony w polisie/wniosku o zawarcie umowy. Z reguły większość ubezpieczycieli dopuszcza możliwość prowadzenia pojazdem wielu kierowcom, z zastrzeżeniem, że w przypadku gdy ma on poniżej 26 lat, to zastosowanie mają udziały własne.

Powrót do Pozostałe ubezpieczenia samochodowe