Problem z ubezpieczeniem.
• Strona 1 z 1
- kolann
- Podziękował : 0 razy
Problem z ubezpieczeniem.
Witam, postanowiłem napisać post, ponieważ szukam pomocy. Postaram się jak najprościej opisać w czym tak naprawdę problem. Kupiłem samochód dostawczy do 3.5 ton ładowności, został on początkowo zarejestrowany jako pojazd ciężarowy, na podstawie czego ubezpieczyciel wyliczył określoną stawkę. W wyniku przeprowadzonych przeze mnie zmian - zmiana specyfikacji pojazdu na pojazd specjalny pomoc drogową ( wykonana w serwisie oraz na stacji kontroli pojazdów), ubezpieczyciel wyliczył nową stawkę i wystosował do mnie aneks określający zmiany w polisie. Ubezpieczyciel wykonuje zwrot różnicy pomiędzy polisą przed zmianą specyfikacji pojazdu, a polisą po zmianie specyfikacji pojazdu. Jednak ja dostaję kolejny aneks do umowy, w której stawa kolejny raz zmniejsza się o połowę. Znowu dostaję zwrot różnicy. Po miesiącu dostaję kolejny aneks który zwiększa stawkę o połowę ( wracamy do poprzedniej umowy). Moje pytanie brzmi, czy jest jakaś podstawa prawna, jakiś art. Kodeksu Cywilnego potwierdzający, że ich działanie nie do końca jest zgodne z prawem? Nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi, mimo licznych prób, dlaczego stawka została kolejny raz zmieniona. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
- Doradca reklama
Podpowiadam
• Strona 1 z 1
Powrót do Pozostałe ubezpieczenia samochodowe
-